Een inheemse kruidentuin
Puur en duurzaam, dat waren de kernwoorden voor deze bijzondere tuin aan het water. Geen verbastering met exotische soorten, maar een biologische kruidentuin met zorgvuldig gekozen inheemse beplanting. De bewuste keuze voor duurzaamheid zien we ook terug in het houtgebruik en in de harmonie tussen huis, tuin en water.
Wonen aan het water
Deze prachtige woning is gelegen aan het water. De slootrand werd opnieuw beschoeid met accoya; een duurzame houtsoort die ook is toegepast voor de vlonder, de brug en het transparante hekwerk. Om de lijn naar het perceel van de buren te doorbreken, hebben we half in het water een plantvak gerealiseerd, begroeid met moerasplanten. Bovendien is in de sloot een schuine lijn aangebracht, waardoor de blik automatisch naar links getrokken wordt voor een aantrekkelijk perspectief; wég van de bebouwing, naar de rust van de polder en het water.
Speciale kruidenmengsels
Speciaal voor deze tuin zijn inheemse kruidenmengsels samengesteld, voorzien van milieucertificaten en geschikt voor de drassige veengrond. De hiermee ingezaaide borders worden biologisch onderhouden en dus niet gemaaid. Zij vormen een walhalla voor insecten en vogels, die hierin hun natuurlijke habitat herkennen. Daarmee ademt deze tuin de sfeer van een wilde zomerweide en de ongepolijste schoonheid van een veldboeket.
Duurzame details
De harmonie in deze tuin wordt versterkt doordat de aandacht voor duurzaamheid tot in de kleinste details is doorgetrokken. De buitenverlichting is van Streetlife en vervaardigd van duurzame materialen. Het straatwerk is met gebruikte klinkers gedaan en de carport is voorzien van zonnepanelen en een elektrisch oplaadpunt. In de voortuin wachtte Groengroep ten slotte nog een complex project. De grote boom, oorspronkelijk te laag geplant, werd op de goede hoogte geplaatst. Om hem in die kwetsbare beginperiode te beschermen tegen weer en wind, werd de boom met scheerlijnen vastgezet.